MUSACA DE VINETE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Se poate pregati si in combinatie cu cartofi sau dovlecei.
  • 500 g carne
  • 3-4 vinete
  • 2 cepe
  • marar
  • sare,piper,condimente
  • bulion sau pasta de tomate
  • ulei
  • 3 oua

Mod de preparare

Carnea tocata se caleste bine impreuna cu ceapa, mararul, sare,piper,condimente.Cand se raceste se amesteca cu un ou pentru a se lega compozitia.

Vinetele se spala se taie la capete si se curata de coaja de jur imprejur la distante de 3-4 cm.Se va vedea o parte cu coaja,o parte fara coaja.Se taie rondele sau fasii pe lung.

Se prajesc sau se fac pe gratar.Eu de regula le fac pe gratar deoarece sunt mai dietetice nu iese musacaua grasa(vinetele prajite inghit mult ulei).

Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet asez un strat de vinete ,apoi un strat de carne si tot asa in straturi alternative pana se termina vinetele si carnea.Ultimul strat trebuie sa fie cu vinete.

Se introduce 10-15 min la cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate vasul si se toarna 2 oua batute cu putin bulion sau pasta de tomate.Se reintroduce vasul la cuptor sa se rumeneasca frumos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise