Musaca de vinete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g carne tocata amestec
  • ulei
  • 2 cepe
  • 1/2 kg rosii
  • 1
  • 5kg vinete
  • 1 ou
  • 1 pahar mic cu smantana
  • 100g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • verdeata

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu carnea in ulei,10 minute.Cand compozitia s-a racit se pune oul,condimentele si verdeata tocata.

Vinetele se curata partial de coaja si se taie felii groase.

Intr-un vas uns se asaza alternativ straturi de vinete cu straturi de carne,ultimul fiind de vinete.

Din rosii se face o pasta ce se amesteca cu smantana;se toarna deasupra vinetelor.

Tava se da la cuptor ptr. 20 minute,la foc mediu.Cand este aproape gata se presara cascaval si se mai lasa 5 minute la cuptor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise