MUSACA DE VINETE SI MORCOVI

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg vinete
  • -200 g carne (vita),macinata
  • -3 morcovi,grosi
  • -1 ardei dulce
  • -1 ardei iute
  • -1 ceapa
  • -2 rosii
  • -1 lingurita pasta de rosii
  • -cca 300 ml apa
  • -sare
  • -condimente(piper si ienibahar)
  • -patunjel
  • Pt.pus deasupra
  • -1 rosie
  • -1/2 ardei

Mod de preparare

Vinetele se spala,necuratate,se taie bucati,se sareaza, se lasa 20-30 minute.Apoi se spala,se usuca,se prajesc.

Morcovii,curatati,se taie rondele.,se prajesc.

Rosiile,se spala,se dau prin razatoare(mare);se dau prin razatoare ,tinindu-se de partea bombata;coaja rosiei ne ramine in mina;o aruncam,n-o folosim.Sper ca am fost inteleasa.

Ceapa, taiata marunt,se prajeste in ulei de masline sa devina aurie;se pune, apoi ,peste ea, ardeiul dulce si cel iute,taiati bucati mici;se prajesc putin;se adauga apoi carnea,mestecind f. bine, sa nu se faca cocoloase, carnea.Se sareaza putin,se pune piper si ienibahar,dupa gust.Se lasa la foc mic,cu capac,sa se faca;cind carnea e moale(cca 15 minute),se ia de pe foc, se potriveste de sare,se pune patrunjel tocat(dupa gust).

Aranjare

Intr-o tava,se pun jumatate din rosiile rase,apoi vinetele prajite,peste ele se pun morcovii prajiti.Se pune cealalta jumatate de rosii,apoi pasta de rosii amestecata cu apa si putina sare.Se pune apoi carnea.Deasupra se pun rosii si ardei, rondele,decor.Se da tava la cuptor cca 30 minute.Se serveste fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise