Muschi de porc cu sos de hrean

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc
  • 2 l zeama de varza
  • 100 g slanina
  • 1 capatana de usturoi
  • 5 bucati hrean
  • 300 g smantana
  • 100 g miere
  • 1 lingurita de otet de mere
  • sare
  • piper
  • o punga de verze de Bruxelles congelate.

Mod de preparare

Speli carnea si o pui la fiert in zeama de varza, cu 4-5 catei de usturoi. In acest timp cureti hreanul, il dai pe razatoarea cu ochiuri mici si-l amesteci cu mierea, smantana, otetul si potrivesti gustul de sare si piper. Tai apoi slanina bucatele si cureti usturoiul. Dupa ce a fiert carnea, o lasi putin sa se raceasca si o impanezi cu slanina si catei de usturoi. O asezi intr-o tava cu putin ulei, potrivesti de sare si piper si o dai la cuptor pentru 40 de minute. Dupa ce s-a rumenit, o dai la rece, apoi o tai felii si o aduci la masa cu sosul de hrean si garnitura de verzisoare fierte in apa cu sare.

Sfat!

Din cand in cand stropeste carnea cu sosul din tava ca sa nu se usuce cat sta la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise