Muschi de porc la tava

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • 200 gr morcovi
  • 1 ceapa
  • 4 cartofi
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 10 boabe de piper
  • 2 foi de dafin.

Mod de preparare

Pentru inceput vom pregati muschiul de porc. Pregatim un sos din 2 catei de usturoi pisati,uleiul de masline, sare, piper si boia. Ungem muschiuletul cu acest sos si lasam la rece de pe o zi pe alta. Daca nu avem timp il lasam la temperatura camerei 1 ora.

Dupa ce carnea este marinata o mutam intr-o cratita. Adaugam 1 ceapa taiata in 4, morcovii, boabele de piper si foile de dafin. Daca folosim morcovi baby ii lasam ca atare, daca nu taiem morcovii in 2 sau in 4 in functie de cat de mari sunt.

Adaugam apa astfel incat sa acopere legumele si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba inabusit timp de 30 de minute.

Intre timp curatam cartofii si ii taiem in 4. Ii punem la fiert in apa cu putina sare timp de 15 minute.

Rasturnam muschiul de porc, legumele, sosul si cartofii intr-o tava de yena. Adaugam 3 catei de usturoi feliati si dam la cuptor pana ce friptura se rumeneste frumos.

Servim alaturi de o salata de muraturi asortate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise