MUSCHI DE PORC UMPLUT CU SMOCHINE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschi de porc,
  • 4 smochine uscate,
  • 8 smochine proaspete,
  • 200g.unt,
  • 2 mere,
  • 4 prune,
  • 2 lingurite praf de curry,
  • frunze de salvie,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1. Se taie muschiul in 4 bucati, apoi se despica pe lungime, fara a-l taia complet.

2. Se taie smochinele uscate in doua si, cu ajutorul unei lingurite, se scoate miezul si se intinde pe bucata de muschi; se ruleaza, se acopera cu doua frunze de salvie, se leaga cu sfoara. Astfel pregatite, ruladele se ung cu unt, se condimenteaza cu sare si piper si se frig la cuptor 35 de minute.

3. Intre timp, se curata merele de coaja si de seminte, se taie felii groase; smochinele proaspete se taie in sferturi si se scot samburii prunelor. Fructele se calesc in unt, se pudreaza cu praf de curry si se servesc alaturi de muschiul taiat felii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise