MUSCHI DE VACA IN STIL TERYIAKI

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE PT. 4 PORTII:
  • -muschi de vaca - 0.800 kg
  • - ulei masline - 0.100 L
  • - sare, piper
  • - sos de soia ( la sticluta ) - 0.120 L
  • - zahar brun ( sau miere ) - 0.050 kg
  • - usturoi - 0.020 kg
  • - otet de orez ( sau de vin rosu ) - 0.020 L
  • -ghimber macinat - 0.001 kg
  • - ciuperci champignon - 0.080 kg
  • - vinete - 0.200 kg
  • - dovlecei - 0.200 kg
  • - rosii - 0.200 kg
  • - ardei gras - 0.200 kg
  • - oregano - 0.001 kg

Mod de preparare

Muschiul de vaca portionat se marineaza cu sare si piper si se gateste la tigaie in ulei de masline, pe o parte si pe alta ( in functie de preferinte : in sange, mediu sau bine facut ) .

Legumele proaspete se taie in felii sau in bucati mari, se marineaza cu sos de soia, sare si oregano si se gatesc pe gratar .

Sosul se face astfel : intr-o craticioara se pune zaharul la topit, se adauga otetul, usturoiul tocat marunt, ghimberul si sare.Se lasa sa fiarba putin, dupa care se adauga sosul de soia, si se lasa sa se omogenizeze.

La servire se pune carnea pe farfurie, sosul se seaza deasupra, iar legumele se aranjeaza cat mai estetic langa bucatile de carne.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise