MUSCHI DE VITA CU CIUPERCI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (Pentru 6 persoane):
  • 6 bucati de muschi de vita,
  • 600g. ciuperci de diverse soiuri,
  • 100ml.supa de vita,
  • 1 catel de usturoi,
  • 30g.unt,
  • 5 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper proaspat macinat ;

Mod de preparare

1.Se lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei.In acest timp se curata ceapa , usturoiul si ciupercile.

2.Se pun 3 linguri de ulei intr-o tigaie.Se calesc ciupercile spalate , scurse si taiate felii.Se sareaza si pipereaza.Cand sunt patrunse , se scot din tigaie si se pastreaza la cald.

3.Intr-o alta tigaie, se pune untul si restul de ulei si se rumenesc bucatile de muschi de vita cate 2 minute pe fiecare parte , se sareaza , pipereaza,se iau de pe foc si se acopera cu o folie de aluminiu.

4.Se pune supa de vita in tigaie si se lasa sa fiarba 1 minut.Se adauga ciupercile.

5.Feliile de muschi de vita se servesc cu ciuperci si sos.Desigur, preparatul se va insoti de un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise