Muschi de vita cu ciuperci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • muschi de vita 170 g
  • ciuperci 150 g
  • otet balsamic 100 ml
  • miere de albine 50 g
  • unt 100 g
  • faina alba 000,5 g
  • bacon 60 g
  • rosii chery 5 bucati
  • sare
  • piper facultativ
  • patrunjel verde 2
  • 3 scobitori
  • coniac 10 ml.

Mod de preparare

Muschiul de vita curatat de pielite se preseaza cu podul palmei pe un tocator, se infasoara cu feliile de bacon care au fost taiate subtiri si se prind cu scobitori. Se pune unt in tigaie 50 g la foc mic se pune muschiul de vita se prajeste pe ambele parti se flambeaza cu coniac, apoi se pun ciupercile spalate si curatate de picioruse taiate felii subtiri, se adauga otetul, mierea, se lasa 5 min sa scada, apoi se ea cealalta parte de unt se tapeteaza prin faina si se pune in sos se amesteca pina se leaga usor.

Se pune sarea, piperul dupa gust (sarea se pune la urma, pt a nu se intari muschiul si a nu-si pierde calitatile nutritive). Se decoreaza cu rosiile cherry si patrunjel verde. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise