Napolitane cu caramel si nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 pachet mic de foi de napolitana
  • Pentru crema de caramel:
  • - 200 g unt nesarat
  • - 300 g zahar
  • - un varf de lingurita cu sare
  • - esenta de lamaie/rom/migdale
  • - coaja de lime/lamaie
  • - 250-300 g nuca maruntita
  • - 4 galbenusuri

Mod de preparare

Pasul 1:

Se pregatesc toate ingredientele si se marunteste (toaca marunt) nuca

Pasul 2:

Se amesteca untul (neaparat moale) cu zaharul si se freaca bine.

Pasul 3:

Untul amestecat cu zaharul se amesteca cu sarea, jumatate din cantitatea de zahar (150 g), esenta, coaja de lamaie/lime si galbenusurile. Acestea se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Important!

- amestecati inainte untul cu zaharul. Astfel evitati sa se taie compozitia.

- untul trebuie sa fie suficient de moale.

Pasul 4:

Vasul cu compozitia se pune pe baie de aburi si se amesteca in continuare pand cand compozitia se transforma intr-o crema spumoasa.

Pasul 5:

Se pune cealalta jumatate de zahar (150 g) intr-un alt vas si se arde la foc incet pana ce se dilueaza.

Pasul 6:

Se amesteca zaharul diluat cu crema din primul vas. Se amesteca rapid, ca zaharul ars sa nu se intareasca.

Pasul 7:

Se amesteca pe baie de abur in continuare, pana cand compozitia se omogenizeaza.

Pasul 8:

Dupa ce se ia vasul de pe baia de aburi, se amesteca compozitia cu nuca maruntita pana se omogenizeaza.

Pasul 9:

Se umplu foile repede.

Pasul 10:

Cand crema s-a inchegat, se pun greutati peste.

Important:

- daca puneti greutati inainte ca crema sa se inchege, riscati sa curga pe langa foi!

Pasul 11:

Dupa ce s-a lasat cateva ore, se serveste.

Spor la treaba ;)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise