Nectar de caise

Reteta de nectar de caise. Cum faci acasa reteta de nectar de caise fara conservanti.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg de caise coapte foarte bine
  • 1,7 l apa
  • 600 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Dupa multe incercari am reusit sa gasesc reteta de nectar de caise pe care mi-o doream. Sa fie aromat, dulce-acrisor, nu prea fluid, matasos si delicios.

Modul de preparare este extrem de simplu si se poate prepara cu orice fel de fructe de sezon.

Spalati caisele in cateva ape si lasati-le intr-o sita sa se scurga. Scoateti-le samburii si puneti-le intr-o oala incapatoare impreuna cu apa, zaharul si zeama de lamaie.

Fierbeti la foc domol vreo 15-20 de minute, cat sa se inmoaie caisele.

Cu un mixer verical maruntiti foarte bine compozitia pana devine fina si matasoasa, apoi transferati nectarul obtinut in sticle spalate si sterilizate corect.

Fierbeti la baie de abur vreo 30 de minute si lasati-le la racit in acelasi vas pana a doua zi. Apoi etichetati-le si asezati-le in camara. Spor la treaba!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise