Nectar din pere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - pere
  • - zahar
  • - lamaie
  • - apa

Mod de preparare

Se spala perele, se curata de coaja, se taie scotindu-le miezul si samburii. Taiate astfel, se dau prin blender sau robot, sa se faca ca o pasta.

Intr-o cratita se pune apa la fiert, la litru de pasta de pere se pune un litru de apa, cand apa da in clocot se pun 3 linguri de zahar la litru de lichid, apa + pasta pere (exemplu 1l apa si 1l pasta pere= 6 linguri zahar), se lasa sa fiarba 10 min.

Pasta de pere se pune si ea la incalzit in cratita separata. Cand siropul de zahar a fiert se lasa putin sa se raceasc. Pe urma se amesteca cu pasta de pere incalzita.

ATENTIE: Nu se lasa sa fiarba pasta de pere amestecata cu siropul ci se aduce pana la punctul de fierbere, se pune sucul de lamaie, 3 linguri la litru, se amesteca bine, se ia de pe foc si se pune in sticlele incalzite. Se fierbe la baimarin doua ore dupa care sticlele se lasa in apa pana se racesc.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise