Negresa cu cafea

Reteta de negresa cu cafea. Negresa cu cafea reteta pas cu pas. Retete de negresa. Retete de prjituri cu cafea. Retete de prajituri.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 ml cafea espresso
  • 200 gr unt gras
  • 200 gr zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • vanilie
  • un praf de sare
  • un varf cutit praf de copt si bicarbonat
  • 2 linguri cacao neagra
  • 100 gr ciocolata 70% cacao
  • Pentru decor:
  • ciocolata alba
  • cafea
  • fructe

Mod de preparare

Reteta de negresa cu cafea este simpla si se prepara usor. Negresa este moale, aromata si foarte gustoasa.

In primul rand facem cafeaua espresso la aparat sau o cafea tare la ibric. Cafeaua fierbinte o punem intr-o craticioara. Punem untul taiat cubulete peste cafea, amestecam cu un tel pana se topeste untul. Adauga ciocolata neagra taiata cubulete, amesteca cu telul pana se topeste si ciocolata.

Ouale intregi se pun intr-un castron incapator. Se adauga praful de sare, zaharul si se mixeaza pana isi dubleaza volumul, se deschid la culoare si capata consistenta unei creme.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa neagra. Se adauga la ouale mixate, se amesteca usor cu un tel de jos in sus sa scoatem cat mai putin aer din oua. La final se adauga amestecul topit de unt, cafea si ciocolata. Se amesteca usor pana la incorporarea ingredientelor.

Aluatul de negresa cu cafea l-am pus intr-o tava rotunda sau patrata, captusita cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Peste prajitura fierbinte, se pune imediat o folie de aluminiu pentru 5-10 minute. In felul acesta isi pastreaza si mai mult din umezeala.

Se lasa apoi sa se raceasca si se serveste cu nuci, fructe, inghetata, etc.

Pentru decor: ciocolata alba si cafea. Se incalzesc la microunde si se amesteca pana se dizolva ciocolata.

Incercati si voi reteta de negresa cu cafea, o sa o repetati iar si iar. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise