Negresa cu glazura de ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 1 pachet unt
  • 5 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf copt
  • sare
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

300 grame zahar, untul, cacao, ceasca de lapte se pun in cratita, pe foc mic. Cand fierbe se da la o parte sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile de la cele 5 oua se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga apoi 100 gr zahar pudra si se bat pana devin o bezea tare. Se adauga peste compozitia de cacao si se omogenizeaza cu miscari verticale. Se pune in tava tapata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc potrivit, e gata cand trece testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se face o glazura din ciocolata ulei si 2 linguri zahar pudra (eu folosesc cuptor cu microunde). Se intinde peste prajitura si se orneaza.

Eu am facut o portie ieri (vineri) si azi am mai facut una!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise