Negresa cu mascarpone si dulce de leche

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • 30 gr cacao
  • un praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr mascarpone
  • 150 gr dulce de leche

Mod de preparare

Topim untul partial,apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Mixam mascarponele, apoi adaugam dulce de leche si omogenizam.(Se poate pune mai mult dulce de leche, in functie de cat doriti de dulce).

Compozitia cu cacao o turnam intr-o tava nu foarte mare,(25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem apoi cate o lingura din compozitia cu mascarpone, din loc in loc. Amestecam usor cele 2 compozitii.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru circa jumatate de ora. Cand e gata blatul va deveni lucios. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa imaginatia fiecaruia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise