Negresa cu mascarpone

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g unt;
  • -100 g ciocolată cu un conținut ridicat de cacao;
  • -200 g zahăr;
  • -50 g cacao;
  • -150 g mascarpone + 350 g mascarpone (recomandare: San Fabio);
  • -3 ouă;
  • -2 lingurițe extract de vanilie;
  • -150 g făină;
  • -1 praf de sare;
  • -100 g zahăr pudră vanilat;
  • -1 pliculeț gelatină înmuiată în 50 ml apă.

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 160°C si tapetam cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili. Topim untul si ciocolata la baie de aburi sau la microunde si le punem in mixer.

Se amesteca zaharul si cacaua, apoi se pun cele 150 g de mascarpone, ouale, vanilia si la final se cerne faina si sarea. Compozitia densa se toarna in tava si se lasa la cuptor timp de 40-45 de minute.

Pentru crema, se amesteca mai intai apa si gelatina si se lasa 10 minute. Cele 350 g de mascarpone se amesteca cu zaharul pudra pana acesta din urma este complet topit. Se topeste apoi gelatina la foc foarte mic si se amesteca incontinuu pana cand este lichida. Se pune gelatina peste crema de mascarpone, dupa care se toarna crema peste blat si se tine la frigider 2-3 ore.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise