Negresa cu mere (de post)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 350 g faina de grau
  • 30 g cacao
  • 270 ml lapte de nuci
  • 200 ml apa plata
  • 72 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g miez de nuca
  • 4 mere rosii mari (~500 g)
  • 1 lgt cu varf scortisoara macinata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra (50% cacao)
  • 2 lgt ulei
  • Decor:
  • felii de clementina
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.

2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful de copt si scortisoara. Adaugam apoi ingredientele lichide, ulei, lapte de nuci, si apa, peste cele uscate si amestecam bine.

3. Dam merele pe razatoare (prin gaurile mari) si le incorporam in compozitie impreuna cu miezul de nuca.

4. Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunile 32 x 22 cm tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 50 minute. Oprim focul si lasam la racit in cuptor (daca avem timp).

5. Preparam glazura punand ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul intr-o craticioara pe baie de aburi. Amestecam pana cand ciocolata se topeste.

6. Glazuram prajitura, o feliem, punem apoi cate o felie de clementina deasupra fiecarei bucati. Si servim cu mare pofta.

Enjoy!

Nota!

In locul laptelui de nuci puteti folosi lapte de soia, lapte de migdale sau apa plata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise