Negresa de post cu cacao

Reteta de negresa de post cu cacao. Negresa de post cu cacao reteta simpla. Negresa de post cu cacao, gem si nuci. Reteta de negresa de post. Retete de negresa. Dulciuri de post. Retete de post.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g gem sau dulceata (eu am folosit dulceața de visine)
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa (poate fi si minerala)
  • 100 – 150 g zahar (dupa cat de dulce va place)
  • 450-500 g faina (în functie de consistenaa gemului/dulceței folosite)
  • 100 g cacao
  • 200 g miez de nuca macinat
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Opțional: cca 100 fructe confiate (eu am pus curmale)
  • Opțional pentru decor: nuci, zahar pudra, fructe, glazura ciocolata de post cum am folosit eu)
  • Pentru glazura de ciocolata de post:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 4 linguri cacao
  • arome: 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta rom

Mod de preparare

Reteta de negresa de post cu cacao este atat de usor de facut, incat o veti prepara foarte des. Ingredientele sunt simple, cu siguranta le aveti mai tot timpul la indemana, iar rezultatul este minunat.

Intr-un vas de mixer sau robot se adauga toate ingredientele, mai putin faina (gem/dulceata, ulei, apa, zahar, zahar vanilat, cacao) si se amesteca bine.

Se adauga faina treptat, praful de copt, se omogenizeaza, iar compizitia rezultata trebuie să fie de consistenta aluatului de chec.

La sfarsit se adauga nucile taiate mai mare, fructele confiate (dacă doriti), esenta de rom, care se amesteca în compoziție.

Se tapetează tava cu hartie de copt, sau cu ulei si faina si se toarna aluatul pregatit. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 40-50 minute (depinde de cuptor), sau pana când prajitura este coapta (se face ”testul cu scobitoarea”). Cand este gata, se scoate tava din cuptor și se lasa sa se raceasca.

Cât timp se răcește prajitura preparam glazura de post: intr-un vas mic se amestecă zaharul farin cu cacaoa, se omogenizeaza, se adaugă apa și se pune la foc mic să fiarba, amestecând mereu, până cand glazura se ingroasa si capata consistenta unei smantani. Se aduga atunci uleiul, aromele, se mai da cateva clocote si se opreste focul, amestecand continuu, pana cand glazura este omogena. Glazura se toarnă calda peste prăjitura rece.

Se da la rece 1-2 ore pana când glazura se intareste putin.

Cand prajitura este complet rece se portioneaza dupa preferinta, se poate decora cu fructe de padure sau capsuni, care merg de minune cu ciocolata.

Cu aceasta reteta se pot prepara blaturi de tort de post, brioșe de post sau oricare alt dulce de post. Nu trebuie decat sa va lăsati imaginatia sa lucreze.

Au am taiat blatul în douasi am facut practic două prajituri: o negresa de post cu glazura de ciocolata (exact ca mai sus) și o negresa pentru cei care nu tin post, cu glazura alba.
Glazura alba se prepara din 100 g zahar pudra, 125 gr. crema de branza Philadelphia si 50 g unt moale. Am decorat apoi cu glazura de ciocolata si zmeura. Este un deliciu și aceasta negresa.

Incercati si voi aceasta reteta de negresa de post cu cacao, este excelenta! Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise