Negresă tricoloră

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru tava de copt:
  • hârtie de copt
  • Aluat:
  • 2 căni zahăr,
  • 1 pachet unt,
  • 1/2 cană lapte,
  • 30 g Cacao Dr. Oetker,
  • 4 ouă,
  • 100 g nucă tocată,
  • 2 căni făină,
  • 1 pliculeț Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker
  • 1 pliculeț Praf de copt Dr. Oetker,
  • zeama de la o lămâie
  • Glazură:
  • 1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
  • Creioane pentru decor Dr.Oetker

Mod de preparare

Zaharul, untul si laptele, impreuna cu cacaua, se pun la topit, la foc mic, pana dau in clocot, dupa care se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se adauga cele 4 galbenusuri pe rand, frecand ontr-una. Separat, albusurile se bat spuma dupa care se adauga alternativ cu faina, zaharul cu scortisoara si praful de copt dizolvat in prealabil in zeama de lamaie si se amesteca bine. Dupa ce compozitia devine omogena, se adauga nucile, se amesteca bine, dupa care se toarna in tava tapetata cu hartie de copt și se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc mic pana ce se desprinde de pe margini.

Intre timp, se pregateste glazura conform instructionilor de pe plic. Cand prajitura e gata, se scoate din cuptor si se adauga imediat glazura, uniformizandu-se cu ajutorul unui cutit cu lama lata, dupa care se da la rece. Dupa ce s-a racit se poate orna cu ajutorul creioanelor pentru decor de la Dr. Oetker (fiind zi nationala, eu am mers pe varianta drapelului, dar se pot face o multime de ornamente frumoase).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise