negrese

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pt blat-6 oua
  • 6 linguri cu faina
  • 6 linguri cu apa
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de lamaie
  • sare
  • pt glazura-10 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu cacao
  • 5 linguri cu apa
  • 150 g margarina
  • 1/2 ciocolata

Mod de preparare

1.bate separat albusurile spuma cu zaharul apoi adauga apa.toarna si galbenusurile,continuand sa amesteci ,apoi toarna in ploaie faina,2 linguri cu cacao,pliculetul cu praf de copt stins in zeama de la 1/2 lamaie si un praf de sare.unge tava de aragaz cu margarina sau unt,tapeteaz-o cu fain si toarna compozitia de blat,apoi bag-o in cuptor.las-o pana se coace.intretimp,prepara si crema.pune la fiert apa,zaharul si acaua,amestecand incontinuu.dupa ce se topeste zaharul,stinge focul si lasa siropul sa se raceasca,apoi adauga si margarina.scoate blatul din tava ,intinde orma uniform si imbraca prajitura in ciocolata rasa,apoi bag-o in frigider.pofta buna!

sugestie-daca vrei sa iasa si mai spectaculoasa,poti prepara o crema de bezeabdin 3 albusuri batute spuma cu 3 linguri cu zahar pe baie de abur,pe care o intinzi pe blat inainte de a pune glazura.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise