Nuci

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -3 oua;
  • -o cana untura (margarina);
  • -o cana sifon sau 1/2 cana sifon,1/2 bors;
  • -5 linguri zahar;
  • -esenta,coaja lamaie,vanilie;
  • -o lingurita amoniac;
  • -drojdie cat o nuca;
  • -cacao;
  • -un pachet budinca de ciocolata;
  • -margarina (cat o nuca);
  • -faina;

Mod de preparare

Se topeste untura. Se adauga ouale, sifonul, zaharul, esenta, vanilia, coaja de lamaie, amoniacul stins cu putin otet si drojdia frecata cu putin zahar. Cu aceasta compozitie se framanta o coca tare care se lasa cam o ora la crescut. Dupa aceea se fac mici bilute (depinde de forma pe care o aveti). Se coc si se umplu cu budinca preparata conform instructiunilor de pe pachet, la care se mai adauga putin zahar, margarina, esenta.

Dupa ce le-ati umplut, se dau prin zahar pudra amestecata cu cacao.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise