Nuci, umplute cu crema de caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • - 200g margarina;
  • - 8 linguri apa;
  • - 200g untura;
  • - 2 oua;
  • - 1kg faina;
  • - 7 linguri zahar;
  • - 1 plic praf de copt.
  • Pt. crema:
  • - 4 pahare zahar;
  • - 400g unt;
  • - 2 oua;
  • - 100g nuci macinate.

Mod de preparare

1. Amestecati margarina cu untura, zaharul, faina, apa si praful de copt, si framantati aluatul.

2. Formati bulgari mici, cat o nuca, si ii asezati in forma de nuci. Le coaceti pe ochiul aragazului. A doua zi, pregatesti crema: se freaca untul cu 2 pahare de zahar, si oua. Topiti zaharul ramas intr-un ibric. Dupa topire, dati vasul deoparte, turnati untul, si amestecati repede. Se pune crema pe foc si se fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa. Adaugi nucile macinate, amesteci si lasi crema la racit.

3. Umpli jumatatile de coji de nuci, cu crema de caramel, le lipesti, doua cate doua si le pudrezi cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise