NUCI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 4 oua, o cana de zahar, o ceasca de unsoare, o lingurita bicarbonat stins, faina.
  • Pentru umplutura: 250 g margarina, o cana zahar praf, 1-2 lingurite cacao, 1 ou(la alegere), biscuiti/nuci macinati/e.

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu unsoarea. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile. Se adauga bicarbonatul si faina cat cuprinde. Se framanta pana se obtine un aluat potrivit dupa care se fac bilute de marimea unei monede care se coc in forma.

Se freaca margarina cu zaharul se adauga cacao, oul si biscuitii sau nucile si apoi se umplu formele obtinute.

In final nucile se dau prin zahar pudra.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise