O reţetă veche de Friptură Combinată

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat pt. chiftele:
  • carne de vită pentru tocat 50%;
  • carne de porc -ll-, 50%
  • gălbenuşuri de ou;
  • albuşurile bătute spumă;
  • pâine muiată în lapte;
  • mai mult usturoi;
  • pătrunjel;
  • ceapă prăjită;
  • sae şi piper după gust;
  • Din toate aceste ingrediente se face un aluat ca pentru chiftele.
  • felii de muşchi, vrăbioare, fleici, cotlet sau doar una din aceste cărnuri pentru friptură.

Mod de preparare

Pentru o friptură reuşită şi foarte gustoasă este de preferat să utilizaţi o oală de pământ(cratiţă).

Se aşează un strat de felii de carne, un strat de tocătura..., până se umple cratiţa. Printre straturi se presară praf de cimbru, foi de dafin, piper.Feliile de carne de carne se sărează.

Cnd totul a fost aranjat în cratiţă se toarnă vin roşu până sus.Apoi se acoperă, lipiţi capacul şi introduceţi-l in cuptor( se poate pune si pe plită).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise