Ochiul soacrei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 grame sunca/carnat/costita/kaiser
  • 100 grame branza de vaci
  • 100 grame cascaval
  • 1 galbenus
  • 400 grame foitaj
  • patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingura ketchup

Mod de preparare

Se taie sunca fasii subtiri, iar apoi se rade cascavalul. Galbenusul se bate cu ketchupul.

Presari faina pe masa de lucru, apoi intinzi aluatul de foitaj intr-un dreptunghi de 20x40 cm.

Ungi foaia cu pasta de galbenus si ketchup, presari branza, sunca, cascavalul, patrunjel si piper.

Rulezi strans marginile mari pana la mijlocul aluatului. Se infasoara in foile si se da la rece pentru 30 min. Apoi se desface din foilie si se taie felii subtiri.

Tapetezi tava cu hartie de copt, apoi se aseaza "ochii" obtinuti si se dau la cuptor pentru 20-25 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise