- Se taie ceapa si se caleste in ulei pana este maronie;
- se adauga condimentele ( si ardeiul daca doriti) si se lasa in continuare sa se caleasca 1-2 minute;
- se adauga sucul de rosii si se lasa 2-3 minute sa se amestece cu ceapa/condimentele;
- se adauga cartofii taiati cubulete si apa; se amesteca in compozitie;
- se adauga okra curatata (taiata bucatele mijlocii sau intregi) si se amesteca in compozitie;
- la foc mic, se lasa la fiert pana cand se patrunde, inmoie, dupa gust, approx. 1 ora - 1 ora si un sfert la foc mediu.
- Spre final, aspectul este ca de ghiveci in sos de rosii; okra si cartofii sunt foarte moi.
Note:
- sfat - cartofii au nevoie de mai mult timp sa se patrunda; daca vreti okra sa fie mai tare (nu foarte moale), se adauga okra dupa approx. 25min. - jumatate de ora.
- se serveste cu orez sau cu paine;
- se serveste preferabil cu apa, nu suc - din cauza condimentelor care dau senzatia de sete.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise