Oladi clatite rusesti

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar lapte caldut
  • 13g. drojdie
  • 250g. faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura ulei
  • un pic de sare

Mod de preparare

In paharul cu lapte adaugam drojdia si amestecam pina va fi dizolvata.

Intr-un vas cernem faina si adaugam laptele amestecam bine si lasam la un loc cald timp de 30min.

Dupa ce au trecut 30min. In amestecul de sus adaugam: zaharul, oul, zaharul vanilat, sarea si uleiul amestecam bine si iar il punem la un loc cald inca 30min. pina va creste.

Aluatul nu trebuie sal amestecati caci la prajire nu vor creste!!!!!!

Punem tigaia cu ulei la foc si incepem a le praji,luam cu lingura inmuiata in apa ca sa ne se lipeasca de lingura si asezam in tigaie , deci vedem in poze cam cum trebuie prajite. Se pot servi cu dulceata ori cu crema cu ciai deci cum doriti.....

Pofta buna!!!!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise