Omleta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua
  • faina
  • sare
  • zahar farin
  • zahar
  • scortisoara
  • coaja rasa de lamaie
  • mere
  • ulei

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile, sarea si jumatate din cantitatea de coaja rasa de lamaie si faina. Din aceasta compozitie se fac omletele care se prajesc in ulei pe o singura parte, in 50 g de ulei. Merele se inabusa in unt, adaugand zahar, scortisoara si coaja de lamaie. Cu aceasta compozitie se umplu omletele pe partea neprajita si se pliaza in doua sub forma de semicerc. Omletele se asaza pe un platou uns cu 25 g de unt, se pudreza cu zahar farin si se introduc la cuptor cca 5 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise