Orange Cheesecake

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente "blat":
  • 225g unt nesarat
  • 250g faina
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente Topping:
  • 2 portocale
  • 800g cream cheese philadelphia
  • 250g mascarpone
  • 4 oua mari
  • 200g zahar
  • 2 linguri faina de malai
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Pastrati 175g unt, iar restul il topiti si lasati sa se raceasca.

Separat, mixati untul cu zaharul si cu cacaoa,dupa care incoprorati faina (puteti framanta aluatul daca nu vreti sa folositi mixerul). Aluatul trebuie sa aiba consistenta pesmetului,abea apoi adaugati untul topit.

Turnati aluatul intr-o tava de tort cu peretii detasati tapetata cu unt. Nivelati bine cu o lingura si dati la cuptor pentru 40 de minute.

Intre timp pregatiti topping-ul:

Se rade coaja de la o portocala, dupa care stoarceti zeama ambelor portocale (aveti nevoie de 150ml de suc).

Toata crema de branza,mascarpone,zaharul,coaja rasa de portocala,esenta de vanilie si malaiul se mixeaza bine.

Adaugati ouale si apoi sucul de portocale.

Crema trebuie turnata peste blatul putin racit,dupa care dati la cuptor pentru 1ora si jumatate,la 140 de grade.

Cand e gata, opriti cuptorul, lasati usa intre deschisa si lasati tortul pentru inca 1 ora sa se raceasca foarte incet (mijlocul ar putea parea moale,dar se va aseza dupa ce se raceste perfect tortul).

Dupa o ora, scoateti tortul din cuptor si lasati sa se aseze la temperatura camerei,dupa care il puteti da la frigider.

Abea inainte sa serviti puteti desface peretii formei de tort.

Puteti decora cu spirale de ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise