Orez basmati cu cocos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 4 portii:
  • 1 lingura ulei de usturoi (am folosit de masline)
  • 4 fire ceapa verde, tocate fin
  • 2 lingurite seminte de chimen negru sau mustar negru (am folosit de susan negru)
  • 300 g orez basmati sau thailandez
  • 1 conserva lapte de cocos
  • 600 ml apa fiarta
  • 1 lingurita sare de mare (1/2 lingurita sare de bucatarie)
  • zeama de la 1 limeta

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa verde si semintele de chimen/ mustar/ susan si se calesc 1 minut.

Se pune orezul in tigaie si se amesteca cu restul ingredientelor.

Se toarna laptele de cocos intr-un vas gradat si se completeaza cu apa fiarta pana se obtine 1 L de lichid, apoi se toarna peste orez si se adauga sarea.

Se lasa la fiert pana incepe sa clocoteasca, apoi se micsoreaza flacara si se pune capacul.

Se lasa la fiert cam 11 minute.

Cu o furculita se aereaza orezul, se toarna zeama de limeta si se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise