Orez basmatic

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g orez basmatic (ptr. 3 portii)
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • Sare, oregano si ulei de masline

Mod de preparare

Se pune intr-un vas cu apa rece orezul la inmuiat pentru 20 minute, apoi se scurge de apa si se pune la calit cu ceapa, uleiul si condimentele. Dupa ce se caleste cateva minute se pune 400ml apa si se acopera lasand focul potrivit spre mic. Cam dupa 15 minute orezul este gata, se da la o parte de pe foc si se mai lasa acoperit la inabusit inca 10 min. Ceea ce este important : inainte de al pune in farfurie trebuie amestecat, el ramane bob cu bob.

Este foarte bun langa un snitel si o salata de sfecla rosie.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise