Orez biryani cu carne(Afghani Biryani)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne cu os ( de oaie,capra sau vita)
  • 8 cuisoare
  • 1 bat mare de scortisoara
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura pasta de ghimbir
  • 1 lingura pasta de usturoi
  • 3 cani orez basmati
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cepe medii taiate solzisori
  • 4 cardamom verde
  • 1 lingura chimen boabe
  • 4 morcovi medii ,curatati si taiati julienne
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana migdale decojite crude
  • 8 cani apa

Mod de preparare

Carnea taiata bucati potrivite se spala bine sub jet de apa rece.

Intr-o cratita punem carnea cu jumatate de scortisoara, 4 cuisoare,pasta de usturoi si ghimbir,sarea,apa si lasam sa dea in clocot.

Se curata spuma care se formeaza,apoi dam focul moderat si lasam sa fiarba 40 sau 45 de minute sau pana ce carnea este fiarta.(eu o bag la oala sub presiune ,cu tot cu condimente si o las cam 15-20 de minute).

Intre timp se spala bine orezul in mai multe ape si se lasa la inmuiat 30 de minute.

Se scurge apa de la orez si se lasa sa stea pentru 1-2 minute.

Intr-o tigaie se pune putin ulei,cam 2 linguri, si se prajesc migdalele,stafidele si morcovii.Se da deoparte.

Intr-o alta cratita se pune ulei si se prajeste ceapa cam 3-5 minute pana ce este rumenita.

Se pune jumatatea de scortisoara ramasa,cele 4 cuisoare ramase, cele 4 cardamom verde,semintele de chimen ,carnea si 5 cani cu supa ramasa de la fierberea carnii(daca nu este indeajuns se mai poate completa cu apa).

Se da in clocot si se adauga orezul.Se amesteca cu grija o data.Se acopera cu un capac,se reduce focul si se gateste cam 7-10 minute.

Se amesteca orezul cu mare grija sa nu se rupa...cel mai bine cu o furculita.

Se pune deasupra amestecul de morcovi,stafide si migdale.

Intre capac si orez se va pune un prosop de bucatarie curat( sa nu miroasa prea tare a detergent) si se mai lasa cam 7-10 minute pe foc foarte mic pana ce orezul este facut bine.

Se amesteca iar cu o furculita si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise