Orez cantonais

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani orez cu bob lung
  • 150 gr jambon
  • 2 oua
  • 100 gr mazare din conserva
  • ulei arahide
  • aprox 5 ling sos soja
  • 2 cepe verzi

Mod de preparare

Cele doua cani de orez spalate bine inainte se fierb cu 3 cani de apa. Cand orezul a absorbit aproape toata apa se opreste focul, se acopera cu capac si se lasa la racit cele doua oua se fac omleta intr-un wok se pune putin ulei de arahide si se adauga orezul rece, spalat, se lasa asa se prajeasca putin, dupa care se adauga mazarea, jambonul taiat cubulete, ceapa verde taiata marunt, omleta felii si sosul de soja (dupa gust).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise