Orez colorat de primavara

Timp pregatire
36 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 600 ml apa, sare
  • 300 g orez fiert cu bob lung
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g mazare pastai tanara foarte frageda
  • 1 dovlecel mic de aprox 100 g
  • 2 rosii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 100 ml smanatana
  • piper,sare, nucsoara rasa
  • 1 legatura patrunjel tocat marunt

Mod de preparare

1- se da in clocot apa cu sare, se adauga orezul si se fierbe acoperit timp de aprox. 20 de minute, pana se moaie, astfel incat boabele sa nu se lipeasca intre ele.

2-se curata ceapa verde, se spala si se toaca marunt cu tot cu frunzele verzi.Se curata usturoiul si se piseaza.Se spala mazarea si dovlecelul in fasii subtiri.Se oparesc rosiile, se decojesc, iar pulpa se taie in cubulete.

3- se prajeste ceapa verde, usturoiul, mazarea si dovlecelul in ulei, la foc mediu, timp de aprox. 3 minute, amestecand continuu.

4- se adauga rosiile si smanatana si se fierb acoperit, la foc mic timp de inca 3 minute.In acest fel legumele raman usor crocante.

5-Se adauga orezul fiert peste legume si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara.Se presara deasupra patrunjel si se serveste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise