Orez cu capsune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 200gr orez american
  • - 1.1/2lr lapte
  • - 400gr capsune proaspete sau congelate
  • - 2 linguri unt
  • - curmale-cam vreo 15
  • - zahar (fiecare cu gustul lui)
  • - 2 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

- se presoara capsunile cu zahar si sucul de lamaie si se pun la foc mic cam o ora sa se primeasca un sos grosut.

- se pune untul in tigaie deasemenea la foc mic sa se topeasca si incalzeasca, se adauga curmalele taiate cuburi (1cm) pentru a se cali un pic.

- se pune orezul cu laptele la foc mic se deasupra se adauga curmalele calite in unt. Se lasa la foc mic pana cand orezul e gata.

- intr-un bowl se pune putin sos de capsuna dupa care un strat bunisor de orez. Se repeta procesul pina se termina orezul.

De dorit ca ultimul strat de deasupra sa fie sosul de capsuna.

Se pune citeva ore in frigider la rece.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise