Orez cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g orez
  • 150 g ciuperci champignon
  • 1 morcov mic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub/lingurita concentrat de ciuperci
  • unt cat o nuca
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala bine ciupercile, se feliaza subtire si se pun la calit in ulei, 3-4 minute. Se adauga orezul bine spalat si scurs, morcovul taiat cubulete mici si verdeata tocata.

Adaugati 200 ml apa, 1 lingurita de zahar si concentratul si fierbeti la foc mic cu capac inca 15-20 minute. Daca scade zeama, se mai adauga 50-100 ml apa.

Condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Se serveste ca atare sau ca garnitura la rasol si friptura. Se decoreaza cu rosii mici si frunze de patrunjel.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise