Orez cu dovlecei si rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g orez cu bobul lung,
  • 1/2 ceapa verde tocata marunt,
  • 75 g margarina,
  • 425 ml zeama fierbinte de legume (Knorr +apa),
  • 1/2 lingurita cimbru uscat,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 2-4 dovlecei mici,
  • 2 rosii mici.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se spala orezul, se scurge si se zvanta cu hartie absorbanta.

Se rumeneste ceapa intr-o forma termorezistenta impreuna cu 25 g de margarina si se prajeste pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga orezul, se caleste amestecand intruna, pana ce isi schimba culoarea, dupa care se stinge cu zeama de legume si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.

Se acopera vasul cu un capac, se da orezul la cuptor si se lasa sa fiarba circa 15 minute, pana ce absoarbe lichidul si se inmoaie.

Se spala dovleceii si se taie felii subtiri. Rosiile oparite si curatate de pielita se taie cubulete. Se dunstuiesc dovleceii in 25 g de margarina, amestecand intruna, si cand s-au inmuiat se adauga rosiile si se lasa sa fiarba incet, pana ce se infierbanta. Se gusta de sare si piper.

Se incorporeaza dovleceii si rosiile in orez, chiar inainte de a-l servi, si se presara deasupra margarina ramasa rupta bucatele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise