Orez cu dovlegei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 350 gr dovlegei
  • 50 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1/2 catel usturoi
  • 1/2 pahar de vin alb
  • patrunjel,marar
  • 2 linguri parmezan ras
  • ulei
  • supa vegetala

Mod de preparare

Dovlegeii se spala si se taie rodele.Ceapa si usturoiul se curata,se toaca marunt si se pune la inabusit cu putin ulei si jumatate din unt.Se aduga dovlegeii si se lasa sa se moaie.

Se sareaza,se pipereaza si se pune orezul spalat amestecand continuu sa nu se lipeasca de oala.

Se toarna vinul si se lasa sa fiaba pana scade dupa care se pune putin cate putin din supa vegetala.

Cand orezul este fiert se da deoparte de pe foc,se pune restul de unt si parmezanul si se omogenizeaza.

Se serveste cu marar si patrunjel tocat marunt deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise