Orez cu ficat de pasare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • - 1kg ficat;
  • - 800g orez;
  • - 1 pahar ulei;
  • - 2 cepe;
  • - 1 telina radacina;
  • - 3 morcovi si un ardeu rosu;
  • - 50g faina;
  • - 100g pasta de tomate;
  • - 2L supa de pasare;
  • - 100g cascaval;
  • - sare si piper.

Mod de preparare

1. Ficatul, il curatati, il spalati si il taiati bucati. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se tau felii. Alegeti orezul, il spalati si scurgeti apa. Cascavalul se rade. Pasta de tomate, o diluati cu un pahar (150ml) de supa.

2. Ficatul il inabusiti in ulei. Ceapa, morcovii si telina, le inabusiti in 50g ulei si 50g supa. Se adauga peste ele pasta de tomate dizolvata, 500g supa (necesara pt. fierbere), apoi le fierbeti toate impreuna, 30 min. Sosul rezultat de aici il puneti peste ficat si mai dati o fierbere cam de 10 min. si adaugati sare si piper. Orezul il puneti in uleiul ramas, il inabusiti, si adaugati restul de supa, sare si fierbeti la cuptor cu vasul acoperit.

3. Servirea: Pe un platou asezati orezul, in diferite forme, apoi sos cu ficat si cascaval ras deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise