Orez cu frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 390 g orez,
  • * 1,250 l lapte,
  • * 250 g zahar,
  • * 10 g zahar vanilat,
  • * 10 g sare,
  • Pentru decor:
  • * 409 g friscă,
  • * 109 g fructe congelate,
  • * 150 g sirop de fructe.

Mod de preparare

Laptele se fierbe, orezul se alege de corpuri straine si se spala. Fructele confiate se taie cuburi. Cind laptele da in clocot, se adauga orezul, continuind fierberea si amestecind mereu pentru a nu se lipi de vas. Inainte de fierbere se adauga zaharul, sarea, zaharul vanilat si se continua fierberea. Se lasa sa se racoreasca putin si se toarna in forme (cesti), care au fost umezite in apa. Se rastoarna orezul (racit) din cesti pe farfurie sau pe platou si se orneaza cu frisca batuta si fructe confiate. Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise