Puneti apa într-o oala mare, împreuna cu morcovii, rosiile, foaia de dafin si firul
întreg de patrunjel. apoi aduceti la fierbere si adaugati pestele întreg (fara scoici).
Fierbeti la foc mic 10 minute, apoi scoateti fiecare bucata de peste din oala si
desfaceti carnea de pe oase. (Daca aveti un cap de cod, Încercati sa îndepartati falciIe,
fiindca sunt partea cea mai buna!) Puneti carnea deoparte, pe o farfurie; oasele
puneti-le din nou în supa sa mai fiarba maximum 15 minute, luând spuma ele la
suprafata. Intre timp, Începeti sa preparati risotlo bianco, adaugind in tigaie
feniculul, semintele de fenicul, ardeiul iute si sofranul
Strecurati supa intr-o alta oala si aruncati legumele si oasele. Adaugati la risotto cea
mai mare parte din supa de peste, pastrând putin pentru final, iar când orezule
aproape gata, spre sfârsitul etapei a treia, adaugati carnea ele peste si scoici le. Dupa
3-4 minute, scoicile se deschid (aruncati-le pe cele care ramân închise); apoi luati
oala de pe foc.
Deoarece in risotto nu trebuie sa amestecati brânza cu peste, nu vom pune parmezan.
În etapa a patra, cind adaugati untul, potriviti de sare si piper, turnati putin
ulei de masline extravirgin si zeama de lamâie. La servire, repartizati risotto in
farfurii si turnati deasupra supa ramasa. Mai stropiti cu niste ulei de masline extravirgin,
presarati cu patrunjelul ramas si cu frunzele ele fenicul.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise