Orez cu fructe de mare

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez 500 gr
  • gamberi 100gr
  • calamari 100gr
  • vin alb 50ml
  • o ceapa medie
  • 50 ml ulei de masline
  • sare,piper,supa de peste

Mod de preparare

Se pun intr-o cratita antiaderenta uleiul de masline si ceapa tocata fin, gamberi chiar congelati, calamarii taiati rondele si se lasa la foc mediu pana cand ceapa devine aurie si se evapora toata apa. Se adauga vinul alb si se lasa pana se evapora, dupa care se adauga orezul si se completeaza cu supa de peste pana cand acesta este acoperit, se lasa initial la foc foarte iute, dupa care se micsoreaza flacara la minim. Se completeaza cu supa de peste atat cat este necesar ca orezul sa fiarba "al dente" sau bob cu bob. Se adauga sare, piper dupa gust si patrunjel tocat fin. Se serveste acompaniat de un vin alb demisec. E ideal si ca antipasto (aperitiv).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise