Orez cu lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 300 g orez,
  • * 1,5 l lapte,
  • * 200 g zahar,
  • * 3 g scortisoara,
  • * 5 g sare.

Mod de preparare

Orezul se alege de corpuri straine si se spala.

Laptele se fierbe, iar cind da in clocot se adauga orezul, amestecind continuu. Se continua fierberea la foc moderat. Cu 10 minute inainte de terminarea fierberii, se adauga zaharul si sarea, amestecind pentru a nu se lipi de vas.

Dupa ce a fiert, se asaza in compotiere sau farfurioare cu scortisoara deasupra. Se serveste cald sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise