Orez cu lapte

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana cu orez
  • 3 cani cu lapte
  • 6-8 linguri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • scortisoara

Mod de preparare

Spala orezul si verifica-l sa fie fara impuritati. Pune laptele la fiert intr-un vas emailat, ca sa nu se prinda.

Adauga orezul, in ploaie, cand laptele a inceput sa clocoteasca si amesteca continuu, sa nu se prinda.

Cand laptele a scazut la jumatate, adauga si zaharul si amesteca din nou.

In maxim 45 minute orezul este fiert. Bobul trebuie sa fie moale, cat sa se sfarame usor cu degetele.

Adauga coaja de lamaie rasa. Mai lasa sa dea in un clocot si trage-l de pe foc. Toarna-l in castronele si presara scortisoara. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise