Orez cu lapte si budinca de vanilie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 1 plic Budinca de vanilie Dr. Oetker / Budinca facuta in casa dupa reteta de aici
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri de zahar
  • optional: Caramel de portocale

Mod de preparare

Se pastreaza 50 de ml din lapte, iar restul se pune la fiert impreuna cu orezul amestecand mereu. Folositi o oala care nu lipeste si de preferat e sa fie mai inalta ca sa nu dea peste laptele.

Separat amestecati laptele ramas cu budinca si zaharul dupa indicatiile de pe plic si adaugati la laptele fiert atunci cand orezul e gata.

Lasati la racit intr-un castron si decorati cu Caramel de portocale.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise