Orez cu lapte si serbet de afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 porţii:
  • 200 de grame de orez
  • 1 litru de lapte
  • 200 de grame de zahăr
  • sare cât luaţi între degete
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă de pudră de roşcove
  • 2 linguri de şerbet de afine.

Mod de preparare

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, aveţi grijă să fie puţină, stoarceţi orezul de apă, îl puneţi în lapte şi îl lăsaţi să fiarbă 15 minute. Amestecaţi periodic pentru a nu se prinde de oală. După 15 minute, adăugaţi zahărul şi amestecaţi timp de 5 minute, în permanenţă, pentru a nu se prinde amestecul de oală, apoi opriţi focul şi aşezaţi orezul în căniţe.

Amestecaţi scorţişoara cu pudra de roşcove şi o presăraţi peste orez. Adăugaţi peste desertul dumneavoastră o lingură de şerbet de afine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise