Orez cu lapte si vanilie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 100g orez
  • 50 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare

Orezul cu lapte se prinde repede. Pentru ca orezul sa fiarba mai repede in lapte, acesta se fierbe separat, aproximativ 5 minute, cu o cana de apa, pana cand se umfla putin. Nu se fierbe prea mult deoarece daca fierbe complet in apa orezul cu lapte va iesi fad. Se scurge surplusul de apa si se adauga laptele clocotit si sarea.

Orezul cu lapte se fierbe la foc mic, pe tabla, amestecand des (sau se pune la cuptor, dar prepararea dureaza mai mult) pana cand a fiert orezul. Atunci se pune zaharul, se mai dau 2 clocote si se stinge focul. Se adauga si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise