Orez cu legume asortate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g orez
  • 50 g mazare boabe (congelata)
  • 30 g porumb (congelat)
  • 50 g morcovi

Mod de preparare

Se taie morcovii in cubulete cam de marimea unui bob de mazare si se pun la fiert in apa cu sare (se pot opari mai multi odata si se pun la congelator). Cand morcovii sunt aproape fierti se adauga mazarea si porumbul si se mai fierb putin. Se scurg de apa bine pentru a nu ingreuna orezul.

Se fierbe orezul in 0,5 l apa cu sare cca 20 min dupa care se scurge bine.

Se amesteca orezul cu legumele.

Se serveste cald

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise