Orez cu negru de sepie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 4 persoane: 500gr orez de buna calitate
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 300gr sepii mici congelate
  • 2 pungulite de negru de sepie
  • 200cl ulei extra virgin de masline
  • 100cl vin alb
  • 1 litru apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat tocat.

Mod de preparare

Intr-o cratita, incalziti uleiul si caliti ceapa taiata julien si catei de usturoi intregi zdorobiti, adaugati sepia si prajiti totul, timp de 15 minute, dupa care adaugati orezul si vinul. Amestecati totul si lasati sa se evapore vinul. Acum varsati apa si lasati orezul sa se coaca.Inainte cu 2 minute de terminarea copturii, adaugati negru de sepie si amestecati totul bine pana se omogenizeaza. Serviti cu patrunjel tocat proaspat presarat deasupra.

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise