Orez cu pui si sos de curry

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Orez,
  • 2-3 paste,
  • 1 piept de pui,
  • Sos: 15 gr unt, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura faina alba, 3-4 linguri de smantana, 1 galbenus de ou, 1 portocala mica, 1 cub de concentrat Knor, curry, piper, ardei iute uscat.

Mod de preparare

Orez:

2 linguri de ulei de masline se pun la incins. Se rup pastele si se lasa sa se rumeneasca (pana se inchid la culoare), se adauga 1 pahar de orez si 2 pahare de apa. Se lasa sa fiarba acoperit pana scade apa. Se da deoparte de foc si se ia capacul.

Puiul:

Se pune pieptul de pui la gratar cu putina sare, dupa care se taie in cubulete.

Sosul de curry:

Se pune untul la topit la foc lent, se adauga uleiul de masline, iar cand s-a incins se adauga 1 lingura de faina. Se amesteca bine (ca sa nu se faca gogoloase), se adauga ardeiul iute si la sfarsit zeama de la portocala si cubul de Knor.

Separat se amesteca galbenusul cu smantana si se adauga curry. Se

amesteca totul se lasa sa se ingrose sosul.

Se va pune orezul in farfurie, se adauga pieptul de pui, iar sosul se pune la sfarsit.

Se serveste cu chipsuri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise